Birkenstock sandalen

Birkenstock sandalen, ze mogen weer!

Birkenstock sandalen werden lang als ‘ouderwets’ gezien, maar sinds kort zijn ze weer helemaal trendy. Zelfs beroemdheden al Gigi Hadid rocken de comfortabele sandalen. Wij gingen op zoek naar de leukste outfits met Birkenstocks.

Hoe draag je Birkenstocks?

Dit soort comfortabele sandalen zou je misschien alleen op de camping dragen, maar daarmee mis je je kans op een paar gave outfits! De unisex sandalen en slippers staan erg leuk onder een bloemige maxi dress, een korte spijkerbroek met oversized hemd of onder je favoriete retro outfit. Naast casual outfits zijn we ook fan van de jeans, crop top en blazer combi met Birkenstocks. Comfort en stijl gaan dus perfect samen! 

Wat zijn de meest bekende Birkenstock modellen? Madrid, Arizona en Gizeh.

Outfit inspiratie voor Birkenstock sandalen en slippers

Kunnen Birkenstocks weer? Jazeker! Hier is wat inspiratie.

De geschiedenis van Birkenstock

Het verhaal van Birkenstock begint in 1774, in Duitsland, in het atelier van Johann Adam Birkenstock. Ruim 100 jaar later begint het familiebedrijf pas echt te groeien. In 1896 maakt Konrad Birkenstock soepele orthopedische zolen. De vorm van deze zolen is sindsdien nooit veranderd, en vandaag de dag herkennen we de sandalen en slippers nog steeds aan deze zolen met speciale en zeer comfortabele vorm. 

In 1963 lanceert Karl Birkenstock het model ‘Madrid’ en in 1966 besluit Margot Fraser de sandalen te importeren in de Verenigde Staten. Birkenstocks worden een symbool van de counterculture, en zijn vooral in de jaren ‘70 enorm populair.

In 1997 zijn Birkenstocks opeens tijdens haute couture modeshows te zien en in 2002 lanceert het merk een nieuwe collectie in samenwerking met Heidi Klum. Verschillende celebrities kiezen ervoor de comfortabele sandalen te dragen en maken hiermee een statement. Onder andere Victoria Beckham, Gigi Hadid en Gwyneth Paltrow dragen ze met trots. In 2019 droeg actrice Frances McDormand zelfs Birkenstocks tijdens de Oscarceremonie. 

Ze zijn comfortabel, lopen lekker en zijn met wat creativiteit met elke look te combineren: Birkenstocks are back! 

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *