Tekenen met confetti

Carnaval 2021 – Thuis carnaval vieren of wachten op de zomer?

Vooral in het zuiden van Nederland is de carnavalsperiode altijd druk en gezellig. Overal wordt wel iets georganiseerd, van optochten tot feestjes voor jong en oud. Helaas vieren we in 2021 geen carnaval zoals we dat gewend zijn, en daarom hebben wij wat leuke alternatieven voor je bedacht! 

Carnaval thuis vieren met de kinderen

Vooral voor kinderen is het moeilijk te accepteren dat ze dit jaar niet verkleed naar een feestje mogen met hun vriendjes. Gelukkig valt er ook thuis genoeg te organiseren om er toch een leuke carnavalsvakantie van te maken.

De leukste carnavalskostuums

Het belangrijkste is natuurlijk het verkleden, van klassieke clown tot figuur uit een recente game, de meeste kinderen weten precies wat ze dit jaar willen zijn. Misschien heb je nog een kostuum in de kast liggen dat nog past, of mag je iets lenen van neefjes of nichtjes.

In een creatieve bui? Samen met je kinderen spullen in huis verzamelen om een gaaf kostuum te maken is de ideale carnavalsvakantie activiteit. Zo gebruik je oude kleding, restjes stof, ballonnen, kleerhangers, lege blikken, lintjes, karton en verf om een hele dag kostuum te knutselen. Vaak heb je niet eens een naaimachine nodig. Voor wat extra inspiratie ga je naar Pinterest, waar echt honderden leuke ideeën staan. 

Kostuums naaien

Als je wel een naaimachine hebt, heb je nog meer opties. Gebruik eventueel kleding die niet meer wordt gedragen zodat je geen stof hoeft te bestellen, en maak zelf de leukste kostuums. Volg een patroon uit een naaiblad of laat je inspireren door een foto op Pinterest. 

TIP: In dit artikel zie je hoe simpel het is om een gave carnavalsoutfit voor je kind te maken. 

Carnavalsactiviteiten voor thuis

Music Maestro 

Naast het verkleden is ook echte carnavalsmuziek een must voor een geslaagd feestje. Begin nu al met het maken van een playlist, of sla één van de vele bestaande Spotify playlists op. 

De polonaise, maar dan met knuffels

Een knuffelpolonaise is een leuk alternatief voor de polonaise met alle vriendjes en vriendinnetjes. Haal alle knuffels en poppen naar beneden zodat je kinderen ze kunnen verkleden. Zo horen ze er helemaal bij! 

Carnaval
Ook de huisdieren doen gezellig mee!

Zelf confetti maken, op een ecologische manier

Verzamel mooi gekleurde bladeren in het bos en laat deze drogen in een bloemenpers of tussen een paar velletjes keukenrol waar je zware boeken op plaatst. Laat je kinderen honderden kleine rondjes maken met de perforator om een grote zak te vullen met natuurlijke confetti. Na het feestje veeg je de confetti gemaakt van bladeren op en gooi je alles in de tuin of op de composthoop. Geen tijd of zin om bladeren te laten drogen? Pak dan een oude krant of wat folders. Dit is namelijk recyclebaar en kost je niets. Na het feesten kan deze confetti meteen bij het oud papier.

Zelfgemaakte confetti

Karaoke of playbackshow

Zingen en dansen mag niet ontbreken tijdens je carnavalsfeest in de woonkamer. Laat de kinderen hun eigen karaokeliedje kiezen, of vraag ze aan het begin van de vakantie te oefenen voor een playbackshow of talentenshow. 

Je eigen carnavalsoptocht organiseren

Versier samen de fietsen of skelter, trek de leukste kostuums aan en maak met je gezin een rondje door je straat of wijk. Stuur van te voren een berichtje naar alle buren via de lokale WhatsApp groep zodat er mensen vanuit hun raam of deur mee kunnen genieten. Zo vier je carnaval 2021 toch nog een beetje met de andere buurtbewoners! 

Tekenen met confetti

In plaats van de zelfgemaakte confetti in de papierbak te gooien is het ook leuk deze nog even te bewaren. Zo kunnen kinderen (en volwassenen) er leuke ‘tekeningen’ mee maken.

Tekenen met confetti Tekenen met confetti

Carnaval zomer 2021

Diverse carnavalsorganisaties hebben besloten om het feest dit jaar in de zomer te vieren, als het dan mogelijk is. Ook zijn er verschillende locaties die van plan zijn er een extra feestelijke zomer van te maken, zoals Beachy, het Tilburgse stadsstrand. In Zaltbommel en omstreken kunnen we deze zomer hopelijk ook genieten van een gezellige optocht en veel gezang en gedans. Hoe alles precies zal verlopen is op dit moment (januari) nog onzeker. Zodra we meer weten over de zomerse carnavalsfeesten laten we het jullie weten! 

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Carnaval 2021 – Thuis carnaval vieren of wachten op de zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *