Hoe kun je snel wat extra geld verdienen?

Er zijn tal van websites die je doen geloven dat je met slechts enkele minuten per dag een mooi zakcentje verdient. Je zou enquêtes in moeten vullen, op advertenties kunnen klikken en mailtjes lezen… Maar verdien je hier veel geld mee? Hoogstwaarschijnlijk niet, tenzij je er uren per dag aan besteedt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om echt wat extra te verdienen, en dat op een veilige manier. 

Hier volgen een aantal tips om eenvoudig wat extra geld te verdienen.

Je oude telefoons en andere elektronica verkopen

We hebben bijna allemaal wel een la vol met oude telefoons, tablets, een bluetooth koptelefoon of misschien zelfs een oude Gameboy. Leuk, al die nostalgische spullen in een la, maar je hebt er natuurlijk weinig aan.

Als je snel wat extra cash nodig hebt is het verkopen van deze spullen een goede manier. Je oude telefoon inleveren in ruil voor een paar tientjes is erg simpel met een site als gsmloket.nl. Voor de meest recente telefoon in goede staat betalen ze een paar tientjes, of zelfs meer dan € 100. Hele oude modellen zijn helaas soms maar een paar euro waard. Hoeveel is mijn oude telefoon waard? Dat check je gratis en binnen 30 seconden op de homepage van gsmloket.nl

Verkoop je mobiel aan GSMLoket

Krijg je een waarde van slechts een paar euro te zien? Dan kun je altijd proberen je telefoon via Marktplaats of via je social media accounts te verkopen. Dit neemt wel wat meer tijd in beslag, maar het levert soms gewoon meer op.

Oude spelcomputers zoals Gameboys kunnen nog verrassend veel opleveren als je het juiste model of een speciale uitvoering hebt. Neem eens contact op met verzamelaars via een Facebook groep, op Instagram of via een lokale vereniging. 

oude telefoon verkopen

PS: Het is ook nog eens goed voor het milieu om je telefoon, tablet of goed werkende koptelefoon een tweede leven te geven. Dat is weer een apparaat minder op de snel groter wordende berg elektronisch afval. 

Klusjes doen voor geld

Wellicht heb je vroeger wel eens een heitje voor een karweitje gedaan. De buurman helpen met het weghalen van onkruid, de buurvrouw helpen met het ophangen van een vogelhuisje… Nu je volwassen bent kun je natuurlijk veel meer klusjes doen, en dus ook snel een paar tientjes verdienen. Laat je omgeving weten dat je bereid bent je handen uit de mouwen te steken, en begin met het verdienen van wat extra geld. 

Klusjes die je kunt doen voor geld

Wat bijverdienen door klusjes te doen, dat is makkelijker dan je denkt. Ook jij kunt je buren helpen, op je eigen manier en in je vrije tijd.

  • Tuinieren: Veel mensen hebben geen tijd of zin om de tuin winterklaar te maken. Er moet worden gesnoeid, het gras wordt een laatste keer gemaaid en bepaalde planten moeten beschermd worden tegen de vorst. Als je groene vingers hebt kun je vooral in de herfst en lente best makkelijk mensen vinden die je graag betalen voor wat hulp in de tuin. In de zomer kun je mensen die op vakantie gaan helpen door de tuin te sproeien en de groentetuin te onderhouden. 
  • Klusjes in en rondom het huis: Kun je goed overweg met een hamer of een boormachine? Of help je graag bij het slopen van een keuken of badkamer zodat de eigenaren kunnen beginnen met de verbouwing? Ook hier is veel vraag naar, vooral door mensen die in verband met hun gezondheid niet kunnen klussen, of die hier geen zin of tijd voor hebben. Het is een groot voordeel als je zelf al het nodige gereedschap hebt. Specifieke apparaten kun je vaak gratis bij familie, vrienden of buren lenen.
  • Dingen repareren: Weet je alles van computers of heb je ervaring met het onderhouden van auto’s? Dan zijn er vast mensen die je graag betalen voor wat hulp. 
  • Schoonmaken: De lenteschoonmaak, ramen lappen, hoge meubels afstoffen… veel mensen hebben graag wat extra hulp bij bepaalde huishoudelijke klusjes.
  • Boodschappen doen, de hond uitlaten etc.: Je kunt je vast iets bedenken waarbij je iemand kunt helpen. De hond uitlaten van de buren die pas laat thuis komen, zware boodschappen tillen voor iemand die zwanger is of de planten water geven wanneer iemand op vakantie is, er zijn tal van voorbeelden. 
  • Oppassen: Dit is de perfecte klus voor degenen die af en toe in de avonduren of weekenden wat bij willen verdienen. Veel ouders vinden het lastig een oppas te vinden als ze last minute naar een feestje willen of als ze hals over kop over moeten werken. Meld je aan bij Oppasland zodat ouders je makkelijk kunnen vinden.

Tip: Vraag aan de mensen waar je klusjes voor doet of ze je naam en telefoonnummer door willen geven aan vrienden of familie die ook wel iemand kunnen gebruiken. Zo bouw je met een beetje geluk snel een mooi netwerk op en leer je veel nieuwe mensen in de buurt kennen.

Hoe vind je een ‘heitje voor een karweitje’?

Vroeger moest je bij alle buren aanbellen om je voor te stellen of hing je een briefje in de supermarkt. Tegenwoordig hoef je enkel een bericht in de lokale Whatsapp groep, buurtapp of op de Facebookpagina van je dorp/stad te zetten. Beschrijf wat je allemaal wilt en kunt doen, hoeveel je vraagt en geef mensen ook de mogelijkheid om contact met je op te nemen voor andere klusjes. Wie weet heeft de buurvrouw morgen iemand nodig om een nieuw bankstel op te halen, en heb jij toevallig een busje. 

boodschappen doen voor iemand

Overstappen om geld te besparen

Ok, dit is niet iets waarmee je meteen extra geld op je rekening ziet, maar toch vind ik dat overstappen een plek verdient in deze lijst. Het kan heel interessant zijn om aan het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering te kiezen, of om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier, internetprovider of autoverzekering. 

Hoe kies je de beste zorgverzekering?

Om er zeker van te zijn dat je nooit te veel betaalt, raad ik je aan elk jaar naar je zorgverzekering te kijken. Aangezien het basispakket bij elke verzekering hetzelfde is, kun je naar de volgende criteria kijken om een keuze te maken:

  • Premie
  • Ervaringen van vrienden / familie (klantvriendelijkheid, snel oplossen van problemen…)
  • Voorwaarden van vergoeding bij vrije artsenkeuze

Wat betreft de aanvullende verzekering heb je natuurlijk veel meer keus. Kijk niet alleen naar de premie, want soms ben je uiteindelijk duurder uit met een ‘goedkoop’ pakket. Heb je vaak rugklachten en wil je dat de fysiotherapie wordt vergoed? Hebben je kinderen een beugel nodig of wil je proberen zwanger te worden? Je persoonlijke situatie kan veel veranderen in een jaar tijd. Daarom is het zeker de moeite waard om een middagje verzekeringen te vergelijken.

Vergelijk twee keer per jaar al je aanbieders

De goedkoopste internet provider, tv aanbieder of autoverzekering vinden is ook een goede manier om een paar tientjes te besparen. Heb je een contract waarbij je over kunt stappen wanneer je wilt? Kijk dan minimaal twee keer per jaar of er goedkopere en betere aanbieders zijn. Vooral voor telefonie contracten is dit erg interessant. Er zijn namelijk regelmatig aanbiedingen waarbij je het eerste jaar erg weinig betaalt. Zet twee maanden voor dat jaar om is in je agenda dat je weer moet vergelijken. Blijf je bij dezelfde provider ondanks dat de kosten het tweede jaar hoger zullen zijn? Of is er inmiddels een betere optie op de markt? 

Overstappen telefoonprovider

Hoe vind je de goedkoopste verzekeringen en aanbieders?

Je kunt natuurlijk via Google tal van internetaanbieders en verzekeringen vinden, en daar een offerte aanvragen. Wil je dit allemaal wat sneller regelen? Maak dan gebruik van een vergelijkingswebsite. Hiermee vergelijk je binnen enkele minuten vrijblijvend een groot aantal diensten. Je besluit hierna zelf of je overstapt en naar welke aanbieder.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *