Nieuwe film over Napoleon door Steven Spielberg

Momenteel is Steven Spielberg in Berlijn en verklapte hij wat meer over de voortgang van het project Napoleon. Nu Spielberg al 10 jaar betrokken is bij deze productie lijkt het er toch van te gaan komen in de vorm van een 7-delige miniserie op HBO. Christiane Kubrick is een van de betrokkenen bij de totstandkoming van de nieuwe verfilming over Napoleon.

De beste film ter wereld, die nooit werd gemaakt

Stanley Kubrick had in 1968 een groot succes met de film: 2001, A Space Odyssey voor MGM. Hij begon meteen plannen te maken voor zijn volgende film die hij vooraf als de beste film aller tijden beschouwde. Het zou een biografische film worden over de revolutionaire Franse leider en een van de bekendste namen in de menselijke historie: Napoleon.

Kubrick begon met de nauwgezetheid waarom hij bekendstond aan een onderzoek naar het leven van de Franse keizer. Inmiddels maakte hij tegelijkertijd al plannen voor de film. Deze zou op locatie worden opgenomen waarbij al een aantal Europese plaatsen waren geselecteerd. Er zouden 40.000 figuranten nodig zijn om de scènes op het slagveld realistisch te maken. Voor de hoofdrollen waren twee absolute topsterren uit die tijd voorzien: Jack Nicholson als Napoleon en Audrey Hepburn als zijn grote liefde Josephine.

Eindelijk nieuws over nieuwe film Napoleon

Ondanks de lange kostbare voorbereiding besloot MGM het project te stoppen. Dat had ten dele te maken met het enorme budget dat voor de film nodig zou zijn. Ook bleek een film over Napoleon die in 1970 uitkwam beduidend minder succesvol dan gedacht. Waterloo werd geen kassucces. In zijn verdere carrière kreeg Kubrick niet meer de mogelijkheid om een film over Napoleon te realiseren. Na zijn dood in 1999 namen zijn nabestaanden contact op met Steven Spielberg. Deze had wel oren naar een dergelijk project, maar het duurde lang voordat er nieuws kwam. Dat gebeurde dus in 2023.

Momenteel is Steven Spielberg in Berlijn en verklapte hij wat meer over de voortgang van het project Napoleon. Nu Spielberg al 10 jaar betrokken is bij deze productie lijkt het er toch van te gaan komen in de vorm van een 7-delige miniserie op HBO. Christiane Kubrick is een van de betrokkenen bij de totstandkoming van de nieuwe verfilming over Napoleon.

De beste filmregisseur ooit?

Steven Spielberg (1946) is zonder enige twijfel de meest invloedrijke filmregisseur (en -producent) van de afgelopen decennia. Zijn eerste film was nog een relatief onbekende productie maar met de tweede was het compleet raak: Jaws. Het werd de grootste kaskraker tot dat moment en de film had zelfs jarenlang invloed op het gedrag van vooral Amerikaanse strandgangers.

Van de hand van Spielberg zouden meer films volgen die financieel Jaws zelfs overtroffen zoals onder andere ET, the Extra Terrestrial, de films over Indiana Jones en Jurassic Park. In de top 100 van films met de hoogste opbrengst staan er 8 van Steven Spielberg. Hoewel hij tussen de kaskrakers door ook vele andere films maakte, vaak met een klein budget, kreeg hij toch veel kritiek te verduren. In artistieke kringen werd hij soms beschouwd als een regisseur die maar één trucje kende: met een enorm budget simpele films maken met spectaculaire effecten die de massa aanspraken.

Het onstuitbare succes van Spielberg

Spielberg was inmiddels zo succesvol en onafhankelijk dat hij iedere film kon maken die hij maar wilde. Hij snoerde de criticasters de mond met films die wel prijzen vergaarden. Als regisseur kreeg hij Oscars voor de films: Schindler’s List and Saving Private Ryan. Schindler’s list werd ook met een Oscar als beste film beloond. Toen het eerste schaap over de dam was, volgden er meer prijzen: onder andere 6 Golden Globes en talloze prijzen van filmfestivals over de gehele wereld. Zijn meest recente productie The Fabelmans ontving alweer diverse prijzen en is genomineerd voor een Oscar. Voor Spielberg begrippen is het een low budgetfilm, die voor slechts $ 40 miljoen is gemaakt. Commercieel is de productie daarmee al een succes.

Film Napoleon

Komt de film over Napoleon op Netflix?

Hoewel nog niet bekend is wanneer Napoleon zal beginnen, is het de moeite om naar uit te kijken. Vooralsnog is alleen bekend gemaakt dat de nieuwe film over Napoleon in de vorm van een 7-delige serie op HBO te zien zal zijn. Er is nog niets gemeld over een release op Netflix.

Bekijk ook: HBO Max crasht op House of the Dragon

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *