HBO Max crasht op House of the Dragon

Op zondag 21 augustus was de eerste aflevering te zien van House of the Dragons, de lang verwachte nieuwe serie op HBO Max. Dat ging niet zonder een slag of stoot, want bij vele potentiële kijkers crashte het programma meteen en dat heeft tot een regen van klachten geleid op Twitter. Waar kwam het probleem vandaan en waar is het script van House of the Dragon eigenlijk op gebaseerd?

Wat veroorzaakte het probleem met House of the Dragon?

Volgens het moederbedrijf Warner Bros ontstond het probleem bij kijkers die een apparaatje van Amazon gebruikten om HBO Max op tv te kunnen zien. De eerste aflevering werd om 21.00 uur (tijd New York) uitgezonden. Toen was het 3 uur in de nacht bij ons. Het is niet bekend hoeveel kijkers in Nederland het probleem hebben gekend maar er wordt niet aangenomen dat men hier massaal voor het scherm zat te kijken. Voor HBO Max is het succes van deze serie van groot belang. Het is niet de eerste keer dat het misloopt met een (potentiële) hitserie. Netflix had eerder dit jaar last van flinke storingen toen de finale van Stranger Things online werd gezet.

Waar komt het script van House of the Dragon vandaan?

De serie is gebaseerd op het boek van George R.R. Martin ‘Blood and Fire. Martin schreef ook de boeken voor Game of Thrones. Echter raakte hij achter bij de serie en zijn de laatste jaren niet meer gebaseerd op zijn boeken, maar werden de scripts door anderen geschreven. Er was enige teleurstelling over het einde van de serie en Martin beloofde een beter slot te zullen schrijven in zijn boeken.Voor de huidige serie bestaat dat probleem dus niet want House of the Dragon is een prequel op Game of Thrones. HBO heeft naar verluidt $ 20 miljoen per aflevering geïnvesteerd. Een groot succes is derhalve noodzakelijk.

Boek waar House of the Dragon op gebaseerd is

Hieronder vind je het boek waar House of the Dragon op gebaseerd is.

Waar gaat het over in House of the Dragon?

Het tijdstip is 200 jaar voordat Game of Thrones aanvangt. Via de ijzeren troon in Westeros worden de zeven koninkrijken bestuurd. De familie Targaryen is groot en machtig en houdt de teugels stevig in handen. Dit zijn de voorouders van Daenerys Targaryen in de Game of Thrones ook wel bekend als the Mother of the Dragons. Als koning Viserys Taygaryen overlijdt, ontstaat er door zijn eigen toedoen een strijd om de ijzeren troon binnen de familie. De macht van de familie Targaryen is mede gebaseerd op de drie draken met wiens hulp ze 200 jaar geleden Westeros hebben veroverd. De draken rusten en lijken vergeten totdat ook zij door het geweld worden gewekt.

Een van de grootste producties ooit

Of House of the Dragons een succes gaat worden, zal pas in de toekomst blijken. Het zou zelfs kunnen dat het Game of Thrones gaat overtreffen. De productie was enorm. Iedere dag werkten 2 groepen van 500 medewerkers afzonderlijk aan de serie. Opnamen vonden plaats in de studio’s van Warner Bros in Engeland, maar ook op locatie in Schotland, Spanje en Portugal. De kostuums en decors zijn nog indrukwekkender dan in Game of Thrones. Let daarbij maar eens op de ijzeren troon die geheel is gemaakt van zwaarden van verslagen tegenstanders. Vrijwel alle acteurs zijn onbekend maar dat zal niet meer zo zijn als de serie is uitgezonden. Als kijker hoef je de 73 afleveringen van Game of Thrones niet in te halen om House of the Dragon te kunnen volgen.

Bekijk ook: Online veiligheid: 5 tips om veilig te internetten

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Pingback:Nieuwe film over Napoleon door Steven Spielberg - Rose-an

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *