Top 5 beste Formule 1-coureurs ooit, met Max Verstappen

Toen de jonge Max Verstappen in 2016 zijn eerste grand prix won in de Formule 1  was al  duidelijk dat hij een uitzonderlijk talent was. Geen enkele Nederlander, ook zijn vader niet, was ook maar in de buurt gekomen van een zege. Inmiddels is Verstappen 25 jaar (nog erg jong voor een coureur in deze klasse) en heeft hij 41 zeges op zijn naam staan alsmede twee titels als wereldkampioen. Is de beste coureur ooit degene die de meeste races wint in zijn carrière? Er zijn weinig andere mogelijkheden om een carrière te beoordelen. Hieronder vind je de 5 beste Formule 1-coureurs aller tijden.

De 5 beste Formule 1-coureurs ooit

Wie zijn de beste Formule 1-coureurs aller tijden? Hoort Max Verstappen ook in dat rijtje thuis? In ieder geval zijn er 4 coureurs die nog beter presteerden dan Max als het aankomt op gewonnen races.

1. Lewis Hamilton

Gewonnen races: 103

Wereldkampioenschappen: 7

Hamilton miste in zijn eerste seizoen de wereldtitel op een haar na. Het volgende seizoen was hef wek raak in een McLaren, hij was de jongste wereldkampioen ooit al werd dat later door Vettel verbeterd. In zijn Mercedes leek hij onverstaanbaar totdat Max Verstappen hem de laatste race van het seizoen 2021 de 8 ste wereldtitel ontnam. Hij is naast Verstappen de enige coureur die nog actief is van de top 5, maar heeft inmiddels gedurende 1 1/2 jaar geen race meer gewonnen.

2. Michael Schumacher

Gewonnen races: 91

Wereldkampioenschappen: 7

Toen Michael Schumacher zijn imposante carrière beëindigde, waren veel experts  ervan overtuigd dat niemand deze prestatie ooit meer zou kunnen overtreffen. Hij begon bij Benneton en haalde daar twee wereldtitels, Daarna vertrok hij naar Ferrari. Na een paar moeilijke jaren, kreeg hij de auto die perfect bij hem paste. Hij werd zo dominant dat hij 5 opeenvolgende wereldtitels pakte in de bekende rode wagen. Maar toch kwam al gauw Hamilton die er nog een schepje bovenop deed.

3. Sebastian Vettel

Aantal overwinningen: 53

Wereldkampioenschappen: 4

Vettel is nog steeds de jongste wereldkampioen ooit. Hij was degene. die het team van Red Bull op de kaart zette en behaalde 4 titels tijdens een zeer dominante periode.In 2014 veranderden de regels voor de auto’s aanzienlijk. Vettel kon met de Red Bull niet meer meedoen om de titel. Hij vetrok in 2015 naar Ferrari. Ondanks 14 zeges  kwam  hij nooit meer in de buurt van de wereldtitel. Vettel deed dit seizoen niet meer mee aan de F1.

Top 5 beste Formule 1-coureurs ooit, met Max Verstappen

4. Alain Prost

Aantal overwinningen: 51

Wereldkampioenschappen: 4

Waar de top 3 in deze lijst  een periode van absolute dominantie kende, gold dat niet voor Prost. Hij was constant in gevecht met een andere grootheid in die tijd: Aryton Senna. Veel experts beschouwden Senna (die omkwam tijdens een race) als de betere coureur van de twee. Maar Prost werd niet voor niets ‘ de professor’ genoemd. Zijn precisie en koelheid leverden hem op den duur meer overwinningen op dan de bravoure en moed van Senna.

5. Max Verstappen

Aantal overwinningen: 41

Wereldkampioenschappen: 2

Het succes begon voor Verstappen in 2016 met een overwinning in Spanje. Echter was Hamilton in die periode absoluut superieur in een Mercedes. In het spannendste slot dat een wereldkampioenschap ooit kende bleef Verstappen Hamilton nipt voor. Die eerste wereldtitel in 2021 was niet onomstreden. In 2022 was er geen enkele twijfel over de dominantie van Verstappen in zijn Red Bull. In het lopende seizoen won de nieuwe ster tot dusverre 6 van de 8 verreden races, terwijl zijn teamgenoot de beide resterende races op zijn naam schreef.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *