6 modetrends voor de zomer van 2023

6 modetrends voor de zomer van 2023

Is jouw garderobe al compleet voor de zomer of gebruik je deze tijd om nog eens lekker de trends te gaan volgen? De grote modehuizen hebben hele legers mannequins de catwalk opgestuurd en uiteraard is de keuze enorm. Toch zijn er (zoals gebruikelijk) een aantal zaken waarover de ontwerpers het wel eens zijn. Met de onderstaande modetrends voor de zomer van 2023 kun je er zeker van zijn dat je er trendy uitziet de komende 2 maanden.

6 modetrends zomer 2023

Op zoek naar de modetrends voor de zomer van 2023? Hieronder vind je er 6.

1. De kleur is rood

Alle grote merken gingen voor rood in de collectie deze zomer. En dan bedoelen we ook echt knalrood. Waar vorig seizoen het nog draaide om roze of wat lichtere tinten rood, mag je dit jaar compleet uit je dak gaan met de volle warmte van deze zomerkleur. Ook perfect te combineren met zwarte accessoires.

2. Dune-look

De film Dune heeft zeker indruk gemaakt op de ontwerpers. Tenslotte speelt die zich af op een loeihete planeet. Balengacia liet de modellen door de modder baggeren om de look nog beter te laten uitkomen. Het is wellicht niet de meest vanzelfsprekende outfit voor de zomer met de donkere kleuren, zoals mosgroen en bruin. Ook de stoere laarzen zijn opvallend. Indien je kiest voor deze stijl, val je in ieder geval op door je coole uiterlijk en gewaagde keuzes.

3. (Semi)transparante stoffen

Nog een trend waar je eigenlijk niet onderuit kan deze zomer als je de mode wil volgen. Je zag ze in de collectie bij ieder zich zelf respecterend modemerk: stoffen die transparant zijn of althans semi-transparant. De keuze is erg groot. Zo heeft Victoria Beckman gekozen voor allerlei verschillende stoffen, zowel licht als donker en variatie in doorzichtigheid. Wil jij niet het gevoel hebben in je ondergoed rond te lopen, dan zijn er ook voor jou diverse leuke opties.

4. Double demin

Het is geen geheim dat supermodel Bella Hadid een fan is van deze modetrend die ontstond in de jaren 90. En zoals het hoort, is ook deze draagbare optie nu terug in het beeld van 2023. Daarbij gaat het niet alleen om spijkerjasjes en -broeken in diverse modellen. Bij double demin mag je het materiaal ook terug laten komen in je tas of zelfs je schoenen. Misschien tijd om eens in de kledingkast van je moeder te duiken of een tweedehands kleding zaak te bezoeken? Met een beetje handigheid maak je probleemloos je eigen mode.

5. Tierelantijnen

In 2022 moest het allemaal strak en minimalistisch. Ben jij meer van de romantische look dan zit je goed deze zomer. Alles mag weer op het gebied van tierelantijnen. Dat mogen ruches zijn of franjes of allerlei opsmuk op bloesjes of jurken. Op de dansvloer ziet een lange rok op jurk met extra veel franjes er uiteraard opwindend uit. Laat je rustig gaan deze zomer en kies voor zwierige details voor romantische zomerdagen.

6. Duurzaamheid, ook in de mode

Steeds meer ontwerpers beseffen dat consumenten het milieu belangrijk vinden. Bij gebruik van stoffen en de arbeidsprocessen die nodig zijn voor de kleding wordt daarom aandacht besteed aan duurzaamheid. Ben jij een modefan en vind jij het milieu belangrijk? Lees je dan in op de duurzaamheid van de producenten. Deze geven steeds meer informatie indien ze niets te verbergen hebben.

Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *