6 x luxe vrijetijdsbestedingen voor thuis

6 x luxe vrijetijdsbesteding voor thuis

Tijdens de wintermaanden brengen we veel meer tijd thuis door. Hoewel er tijdens de vakanties vaak van alles georganiseerd wordt, is een dagje thuis ook wel fijn. Maar wat is nu een luxe vrijetijdsbesteding voor thuis? Misschien wil je ook wel eens een feestje thuis vieren, terwijl je dan toch iets bijzonders wilt doen. Wij zochten een aantal mogelijkheden voor je op voor een luxe vrijetijdsbesteding voor thuis.

1. Opera & ballet

Wist je dat je een uitvoering van opera en ballet gewoon thuis op de bank kunt volgen? Het betreft hier vaak live sessies, die voor een speciaal publiek worden uitgevoerd. Een ticket kost vaak maar rond de 10 euro en soms zijn er zelfs streams die helemaal gratis zijn. Op operaballet.nl kun je zien welke voorstellingen daar binnenkort allemaal gepland staan.

Opera ballet

2. Online een museum bezoeken

De een zegt dat het niet hetzelfde is als een fysiek bezoek aan het museum, de ander zegt dat je veel meer ziet dan je tijdens een normaal bezoek zou zien. Sinds de coronacrisis is het ook mogelijk om een museum online te bezoeken. Zelfs de meest bekende musea van de wereld, zoals het Louvre in Parijs, zijn online te bezoeken. Je ziet de prachtigste werken en kunt hier allerlei extra informatie bij vinden.

Louvre

3. Lezen

Een goed boek is altijd een prima vrijetijdsbesteding. Zeker nu we steeds vaker ebooks lezen, kun je ook overal lezen. Natuurlijk hebben we het hier vooral over thuis, maar ook op een bankje in het park kun je soms heerlijk rustig lezen. Kies jij voor een thriller, een roman of voor een zelfontwikkelingsboek? Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat je een boek kiest dat bij je past. Tenslotte wil je een boek ook graag uitlezen als je er eenmaal in begonnen bent!

Lezen

4. Online cursussen volgen

Misschien denk je nu meteen aan een online cursus over boekhouden, maar er zijn ook heel gevarieerde cursussen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een kookcursus, die je samen met je partner online kunt volgen. Ook een online cursus fotografie is misschien een leuk idee. Tenslotte zijn we in deze dagen veel in de natuur te vinden en hoe leuk is het dan om met een geavanceerde camera professionele foto’s te maken? Een online cursus filosofie is eveneens een mogelijkheid en wat dacht je ervan om je wijnkennis verder te ontwikkelen? Een luxe hobby die je ook leuk met zijn tweetjes kunt doen.

Online cursus volgen

5. Een wijnproeverij voor thuis

En als we dan toch in de wijnen zitten, wat dacht je van een wijnproeverij voor thuis? Dit kun je heel gemakkelijk zelf organiseren. Natuurlijk is het wel leuk om dan ook wat weetjes over de wijnen in kwestie op te zoeken. En na die wijnproeverij hoef je niet meer op de fiets of in de taxi te stappen, maar kun je gewoon lekker in je bed duiken. Al hoor je bij een officiële wijnproeverij de wijn die je proeft natuurlijk gewoon weer uit te spugen.

Wijnproeverij

6. Luxe series online kijken

Netflix kennen we allemaal al wel en misschien ben jij er eigenlijk al wel op uitgekeken. Maar denk dan eens aan de nieuwe serie Bridgerton, waarin luxe hoogtij viert. De prinsen en hertogen zijn aan de orde van de dag. Maar ook Suits is een serie die helemaal gericht is op de upper class, al is deze serie dan veel zakelijker. De luxe series laten je even helemaal wegdromen, ook in een tijd waarin we meer thuis zijn dan anders.

luxe vrijetijdsbesteding voor thuis

Bekijk ook: Een luxe personeelsfeest organiseren: 5 tips

Waarom tijd voor jezelf nemen?

Het is altijd belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Je verlaagt bijvoorbeeld het risico op hartziekten, maar het is ook goed voor je mentale gezondheid. Je reactievermogen blijft beter, je slaat nieuwe dingen makkelijker op in je brein en kunt dingen eenvoudiger onthouden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *