Knutselideeën voor moederdag

Knutselen voor moederdag – Knutselideeën voor kinderen

Wat is er nu leuker dan zelf een cadeautje knutselen voor moederdag? Wij hebben de leukste goedkope knutselideeën voor je op een rijtje gezet, en hebben uiteraard rekening gehouden met alle leeftijdscategorieën. 

Deze makkelijke en goedkope knutselideeën kun je natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruiken. Je kinderen zijn er uren zoet mee tijdens de vakantie of het weekend, en maken zo de leukste cadeautjes voor vriendjes en vriendinnetjes. 

Knutselideeën voor peuters

Ook peuters willen natuurlijk knutselen voor mama, dus hebben we wat simpele knutselideeën voor kinderen van 2 à 4 jaar gevonden:

  • Verven met wattenstaafjes op een groot vel papier. Dit is ook nog eens perfect voor de fijne motoriek van peuters. Zijn de wattenstaafjes nog te klein? Dan is vingerverf natuurlijk altijd een groot succes!
  • Een kleurrijk schilderij. Pak een plastic insteekhoesje en plaats hier een paar kloddertjes verf van verschillende kleuren in. Vouw de bovenkant om en plak deze goed dicht met plakband. Laat je peuter de verf door elkaar ‘wrijven’ tot er een prachtig gekleurd kunstwerk ontstaat.
  • Een mooie kaart maken. Plak meerdere stroken dubbelzijdige tape op een vel dun karton en laat je peuter er van alles opplakken. Knopen, veren, gekleurd papier of stukjes breigaren… je hebt vast wel wat leuke dingen in huis. 
vingerverven

Heb jij nog andere tips om zelf cadeautjes te knutselen? Laat het ons weten via de opmerkingen. 

Knutselenideeën met wc rollen

Met wc rollen knutselen blijft leuk! Voor alle leeftijdscategorieën zijn er wel knutselideeën te vinden waarbij gebruik wordt gemaakt van wc rollen of keukenrollen. Het is (bijna) gratis en je leert kinderen gebruik te maken van producten die anders in de prullenbak zouden eindigen. 

De kleinste kinderen versieren de rol met verf, stickers en glitter. Ouderen kinderen maken er bijvoorbeeld een leuk diertje van.

Knutselideeën met wc rollen

Knutselen met zoutdeeg

Alle mama’s vinden het natuurlijk leuk om een mooie zelfgemaakte sleutelhanger, kaarsenhouder of ander kunstwerk te krijgen voor moederdag. Zoutdeeg is perfect om al deze mooie dingen te maken. 

Vooral wanneer je met meerdere (oppas)kinderen knutselt is zoutdeeg ideaal, omdat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn. Het ene kindje wil een sleutelhanger maken, terwijl de ander liever een mooie slinger van zoutdeeg decoraties maakt. Alles kan en mag! 

Knutselen met zoutdeeg

Na het knutselen kun je het zoutdeeg het beste minimaal één dag laten drogen op een vel bakpapier. Draai het hierna om en laat het nog een paar dagen liggen voor de zekerheid. Als de knutselwerkjes erg dik zijn moet het nog langer drogen. Wil je je zoutdeeg bakken? Verwarm de oven voor op 100 graden en bak de zoutdeeg knutselwerkjes 1 à 3 uur, afhankelijk van de dikte. Na het drogen of bakken versier je de zoutdeeg knutselwerkjes eventueel met verf of glitters.

Tip: Om een sleutelhanger, ketting of slinger van zoutdeeg te maken moet je voor het drogen of bakken een gaatje in je kunstwerk maken. Dit doe je met een satéprikker. Maak het gaatje groot genoeg. Het kan namelijk een beetje krimpen tijdens het drogen of bakken. Doe na het drogen een leuk touwtje door het gaatje en maak het vast aan een sleutelring.

Heb je nog leuke schelpjes of steentjes liggen? Druk deze in een mooie vorm gemaakt van zoutdeeg om een vrolijke muurhanger te maken voor mama.

Hoe maak je zoutdeeg?

Zoutdeeg maken recept

Het recept voor zoutdeeg is zo simpel dat zelfs jonge kinderen het zelf kunnen maken. Je hebt namelijk geen weegschaal nodig, want je gebruikt enkel een glas, kom of kopje.

Wat heb je nodig voor zoutdeeg?

  • 1 kopje zout
  • 2 kopjes bloem
  • 1 glas lauwwarm water
  • Eventueel 1 eetlepel olie (zonnebloemolie, babyolie of olijfolie, net wat je in huis hebt)

Zoutdeeg maken:

Meng eerst het zout en de bloem goed door elkaar in een grote kom. Voeg het water (en eventueel de olie) toe en kneed alles tot je een mooie bal deeg hebt. 

Zoutdeeg droogt redelijk snel uit. Gebruik het dus meteen of wikkel een vochtige theedoek om de bal deeg als je niet alles in één keer gebruikt. 

Knutselideeën met Lucky stars voor moederdag

Ben je op zoek naar goedkope knutselideeën? Dan zijn lucky stars ideaal! Gebruik wat reclamefolders en een klosje goedkoop garen om een prachtige slinger te maken, of vul een mooie vaas van de kringloop met de kleurrijke knutselwerkjes. Zo’n vaas of slinger is een erg leuk moederdag cadeau!

Knutselideeën lucky stars

Hoe maak je lucky stars?

Je hebt weinig nodig voor het vouwen van lucky stars, alleen papier, een liniaal, een potlood en een schaar (of een rolmesje en snijmat).

In de video hier onder zie je precies hoe je de leuke sterretjes vouwt. Zelf gebruik ik A4 blaadjes of folders en knip ik stroken van 1 cm breed. Met een stevige lineaal, snijmat en rolmesje gaat dit erg snel. Hiervoor is natuurlijk wel de hulp van een volwassene of grote broer of zus nodig. Is je sterretje wat te slap waardoor je aan het einde geen mooie punten kunt maken? Gebruik dan iets smallere en / of langere stroken voor meer stevigheid.

Tip: Als je een slinger wil maken van lucky stars kun je het beste folders of kranten gebruiken. Omdat dit dun papier is prik je hier zonder problemen doorheen met je naald wanneer je ze op je draad rijgt.

Lucky stars slinger

Een variatie op de lucky stars zijn de lucky hearts, die je ook heel makkelijk zelf kunt vouwen. In deze video zie je hoe je de leuke lucky hearts maakt. 

Extra moederdag cadeau tip: Plak de lucky stars en lucky hearts op een houten fotolijst met een leuke foto van het hele gezin. 

Wil je nog een extra knutselidee? Maak zelf confetti en vier een feestje! 

Lucky stars gemaakt van folders

Liever een last minute moederdagcadeau bestellen?

Woon je ver weg en / of kun je op moederdag niet zelf een cadeautje bezorgen? Bestel dan een leuke bos bloemen of bijvoorbeeld een fles wijn met chocolade bij Boeketcadeau.nl

Bloemen en Cadeaus bestellen en bezorgen ook op zondag.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Knutselen voor moederdag – Knutselideeën voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *