Happysoaps review

HappySoaps review: shampoobar, deodorant en andere producten

Wellicht heb je al van HappySoaps gehoord. HappySoaps werd in het leven geroepen om iets te doen aan al het plastic in onze badkamer. Want het is toch gek dat je meer plastic dan producten in je badkamer hebt staan? Alles komt in grote verpakkingen en zo komt het nooit goed met al dat plastic afval in het milieu.

Een beter milieu begint bij jezelf

Vrijwel dagelijks zijn er berichten in het nieuws die betrekking hebben op klimaatverandering. De experts zijn het er inmiddels allemaal wel over eens: er moet iets veranderen. Maar wat? De overheid gooit het op de bedrijven en burgers, de bedrijven gooien het op de overheid en de burgers gooien het op de bedrijven. Maar in plaats van te zoeken naar wie de schuldige is en wie er moet veranderen, kun je maar beter zelf iets gaan doen. Hoe meer mensen hier actief mee bezig zijn, hoe makkelijker de verandering immers is.

Dat was dan ook een van de redenen waarom ik voor HappySoaps heb gekozen. Maar toen ik de producten begin dit jaar bestelde, wist ik nog niet dat er veel meer redenen zijn om voor HappySoaps te kiezen. Daarvoor kende ik het bedrijf nog niet en ik ben ook niet door hen benaderd om een review te schrijven. Dit artikel is dus geheel onafhankelijk van HappySoaps geschreven.

Waarom voor HappySoaps kiezen?

Waarom voor HappySoaps kiezen? Een aantal redenen op een rij om voor HappySoaps te kiezen:

 • Plasticvrij, dus minder plastic afval.
 • In Nederland gemaakt, dus een kleine CO2-voetafdruk.
 • Superfijne producten!

Happysoaps review

HappySoaps shampoobar review

In februari dit jaar bestelde ik een HappySoaps shampoobar, puur om het eens te proberen. Al na een paar keer wassen met deze shampoo merkte ik dat mijn haar voller werd en dat het mooier viel. Ik heb twee verschillende HappySoaps shampoobars geprobeerd:

 • La vie en rose
 • Fresh bergamot

Over La vie en rose ben ik het meest te spreken. Dit is de shampoobar die ik als eerste kocht. De ingrediëntenlijst schrikte mij eerst een beetje af, omdat er Sodium Coco Sulfaat gebruikt is. Het is bekend dat mensen met een gevoelige huid hier last van zouden kunnen krijgen, hoewel het veel milder is dan Sodium Lauryl Sulfaat. Maar ik heb in ieder geval geen problemen met dit ingrediënt en kan de shampoobar tijdens elke wasbeurt gebruiken.

La vie en rose vs. Fresh bergamot

Wat doet deze shampoobar met mijn haar? Ik heb gemerkt dat de shampoobar ervoor zorgt dat mijn haar voller lijkt en dat het mooier valt. Bovendien hoef ik het minder vaak te wassen nu ik deze shampoo gebruik, de HappySoaps shampoobar zorgt echt voor een diepe reiniging. Ik merk dat de La vie en rose hier beter in is dat de Fresh bergamot. Beide shampoobars ruiken lekker, maar van La vie en rose wordt mijn haar net even beter gereinigd.

Bergamot VS La vie en rose

De prijs van de shampoobars

De shampoobars lijken in eerste instantie behoorlijk prijzig. Daardoor heb ik er ook niet eerder voor gekozen. Maar op de website van HappySoaps kun je lezen dat je ongeveer 90 tot 110 wasbeurten met een shampoobar kunt doen. Is dat ook echt zo? 110 wasbeurten is misschien heel royaal, maar ik kan er in ieder geval ongeveer 3 tot 4 maanden mee doen. Je hebt er maar weinig van nodig en de shampoobar reinigt je haar heel diep.

Hoe werkt zo’n shampoobar dan precies?

Je kunt twee dingen doen:

 • Je wrijft de shampoobar in je handen en brengt het sop dat op je handen gevormd wordt aan op nat haar.
 • Je wrijft de shampoobar over je hoofdhuid en haar terwijl je onder de douche staat.

Persoonlijk gebruik ik het liefst de tweede methode, maar de reiniging is ook prima wanneer je het schuim via je handen op je haar aanbrengt.

HappySoaps deodorant review

Naast de shampoobar heb ik ook meteen de deodorant van HappySoaps uitgeprobeerd. Hiervoor koos ik de geur Rozemarijn en Pepermunt. Een heerlijk zachte, frisse geur. Je brengt de deodorant aan met je vingers, wat in het begin beslist even wennen is, wanneer je al jaren een spuitbus gebruikt hebt. Bij het gebruik van deze deodorant vielen mij een aantal dingen op:

 • De deodorant werkt helemaal naar behoren.
 • HappySoaps deodorant is ook te gebruiken bij een gevoelige huid.
 • Je krijgt er geen vlekken in je kleding door.
 • Je huid voelt veel fijner aan bij gebruik, alsof de deodorant ook voedende ingrediënten bevat.

Natuurlijke deodorant

HappySoaps bodybar review

Als Body Wash bar van HappySoaps probeerde ik die met Arganolie en rozemarijn. Dit is een heerlijk frisse geur waar je echt vrolijk van wordt. De pitjes zijn wel wat ruw als je de zeep rechtstreeks op je huid aanbrengt, maar verder is de geur fijn en werkt het helemaal zoals verwacht.

HappySoaps Bath Bombs review

Inmiddels heb ik ook de verschillende soorten Bath Bombs uitgeprobeerd van HappySoaps. Ik merkte weinig verschil tussen beide soorten, maar de geur van de bruisballen is heerlijk. Het is alleen al fijn om zo’n doosje in je kast met handdoeken te zetten. Maar het gaat natuurlijk om het gebruik in deze HappySoaps review. De Bath Bombs zijn vrij klein en daardoor zijn ze ook wat minder krachtig. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat A) de geur echt heerlijk is en B) er helemaal geen plastic voor is gebruikt. Een lekker fris bad en een plasticvrije badkamer dus.

HappySoaps review Bath Bombs

HappySoaps zonnebrandstick 30 SPF review

Hoewel we deze zomer wat minder zonuurtjes hebben gehad dan anders, waren er toch ook prachtige dagen bij. Om je huid goed te beschermen tegen de zon, is een goede zonnebrand echt onmisbaar. Ik probeerde de zonnebrandstick van HappySoaps uit, omdat deze ook plasticvrij is en factor 30 heeft, de factor die ik normaal ook altijd neem.

De zonnebrandstick kun je rechtstreeks over je huid wrijven, en vervolgens kun je dit dan uitsmeren. Dat was beslist even wennen, maar de zonnebrandstick doet zijn werk en beschermt je huid uitstekend tegen de zon. In eerste instantie kwam er een rozige gloed over mijn huid door de zonnebrandstick, maar dit trok vrij snel weg en er ontstond geen allergische reactie. Een absoluut pluspunt: deze zonnebrandstick neem je gemakkelijk mee in je handtas. Geen grote, onhandige fles, maar een compacte verpakking die niet gaat lekken. Het is een kwestie van wennen en de zonnebrandstick is ook vrij prijzig, maar wellicht komt daar verandering in als het wat verder doorontwikkeld is en dan is het de moeite zeker waard.

Hoe kun je de shampoobars en bodybars het beste bewaren?

Zorg er in ieder geval voor dat je deze op een droge plaats bewaart. Zo gaat je shampoobar of bodybar het langste mee. Wanneer je de shampoobar of bodybar al gebruikt hebt, kies dan voor een handig zeepbakje, zodat de zeepjes goed uit kunnen lekken en drogen.

Wil je HappySoaps een keer proberen? Via deze link krijg je 25% korting op je eerste bestelling. Deze korting wordt automatisch toegepast.

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “HappySoaps review: shampoobar, deodorant en andere producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *