Lustopwekkend eten oesters op Valentijnsdag

Lustopwekkend eten: oesters op Valentijnsdag?

Over een week of vier is het weer Valentijnsdag. Dat evenement is uitgegroeid van een dag voor stille minnaars en platonische verhoudingen tot een echt feest van de liefde. Overigens niet alleen voor partners, maar ook voor ouders en zelfs vrienden. Toch overheerst de liefde voor een partner. Heb jij niets met die dag en vind je het maar een commerciële aangelegenheid? Of probeer jij van die dag een groot succes te maken en overweeg je zelfs een huwelijksaanzoek? Wat moet je eten op die dag? Zijn er echt -om het maar direct te zeggen- lustopwekkende hapjes? We zochten uit wat de wetenschap ervan denkt.

Lustopwekkend eten: bestaat het echt?

Ben je op zoek naar Valentijnsgerechten? Een romantisch diner voor 2 hoort er natuurlijk helemaal bij als je Valentijnsdag wilt vieren. Er zijn verschillende zaken die beschouwd worden als lustopwekkend eten. Is dat echt zo of slechts een fabel? Hieronder lees je meer over oesters, chocolade, amandelen en meer.

Het oester-mysterie : zijn oesters lustopwekkend?

Er is waarschijnlijk geen enkel voedingsproduct waarbij zo vaak wordt gedacht dat het lustopwekkend  is als oesters. Aan de stoffen die in een oester zitten, kan het niet liggen. Er zit wat zink in dat de aanmaak van testosteron bevordert zowel bij vrouwen als mannen maar het effect daarvan is te verwaarlozen ook als je flinke hoeveelheden consumeert. De experts denken dan ook dat het ergens anders mee te maken heeft.

Oesters zijn een gerecht dat de meeste mensen maar zelden zullen eten en de manier waarop dat gebeurt, heeft ook iets spannends. De luxe omgeving en de sprankelende champagne en het hopelijk charmante gezelschap zorgt dan wellicht toch voor een sensueel gevoel bij de vrouw en meer zelfvertrouwen bij de man. Indien je oesters achter je bureau zou opslurpen uit een broodtrommeltje hoef je nergens op te rekenen. Op Valentijnsdag? Als het jouw portemonnee niet te veel pijn doet, is het beslist een optie.

Valentijnsdag eten

Chocolade

Vrouwen en chocolade, wat is dat toch? Eigenlijk is het heel simpel. In chocolade zit van nature de chemische stof PEA. Deze zorgt net als hormonen voor het ontstaan van emoties en gevoelens. En daardoor maakt het lichaam weer dopamine aan, het gelukshormoon. Hoe meer cacao in de chocolade, hoe meer PEA. Vrouwen zijn er gevoeliger voor dan mannen. De stof zit overigens ook in appels, tomaten en avocado’s maar die krijg je niet zo eenvoudig in een bonbondoos. Dus mannen, vergeet de chocolade niet op Valentijnsdag.

Lees ook: Lekkere alcoholvrije wijn van de supermarkt & hoe gezond is het eigenlijk?

Amandelen

Horen amandelen ook thuis op een lijstje met lustopwekkend eten? Volgens de mythe is alleen het ruiken aan amandelen al genoeg om erotische gevoelens op te roepen bij een vrouw. Indien jouw partner regelmatig komt aanzetten met een doosje gebrande amandelen kan je je gaan afvragen of hij daarmee een bedoeling heeft. Behalve het feit dat amandelen ook veel PEA bevatten, lijkt het geen enkele zin te hebben om aan amandelen te gaan ruiken.

Kruiden en zaken als mad honey

Waarschijnlijk maken mannen zich sinds de mensheid bestaat zorgen over hun libido. Dat heeft er toe geleid dat de vreemdste stoffen werden gebruikt om die zorg weg te nemen. Dat is ondanks de komst van de blauwe pilletjes nog steeds niet verdwenen. Neushoorns merken het nog dagelijks, omdat ze worden gestroopt voor de Aziatische markt. De ‘harde’ wetenschappelijke feiten zijn dat er geen middelen bestaan die het probleem kunnen oplossen. Sterker nog: de meeste middelen in deze categorie brengen risico’s met zich mee. Dat kan tot vergiftiging  of zelfs de dood leiden. Kortom niet aan beginnen, mannen.

Wat dan wel eten op Valentijnsdag?

Puur en gevarieerd eten hoeft echt niet saai te zijn en als jij je goed voelt, betekent dat ook dat het lichamelijke een stuk aantrekkelijker wordt. Dus de hele dag exotisch fruit eten of zeevruchten is echt niet nodig. Wil jij het eten op Valentijnsdag wat spannender maken, kies dan eens voor liefdesgerechten die je kunt delen. En een tip voor mannen: veel vrouwen vinden het sexy als een man staat te koken. Dan doet het er niet zo veel toe wat er in het pannetje zit.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Lustopwekkend eten: oesters op Valentijnsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *