De nieuwe plaat van de Rolling Stones komt vandaag uit in Nederland Hackney Diamonds

De nieuwe plaat van de Rolling Stones komt vandaag uit in Nederland: Hackney Diamonds

Wie had kunnen denken dat platenzaken nog eens ‘s nachts zouden opengaan voor de uitgave van een nieuw album. De Rolling Stones is het gelukt met Hackney Diamonds. Verspreid over heel Nederland gaan op 19 oktober om 23.00 uur in totaal 30 platenzaken open om dit album te verkopen. De feitelijke verkoop van de nieuwe plaat start om middernacht, daaromheen zal een groot feest worden gebouwd. Ook voor de ondernemers is het een bijzondere keuze geweest. Het moet immers maar georganiseerd worden met de logistiek en voldoende personeel.

De nieuwste en laatste plaat van de Rolling Stones?

Het begon allemaal met een bericht van de Stones op Facebook waarin ook Nederland werd gewaarschuwd dat de release eraan kwam. Platenmaatschappij Universal besloot platenwinkels te benaderen voor een nachtelijke verkoop. Er werd verwacht dat een paar ondernemers wel bereid zouden zijn om mee te doen. In de praktijk besloten alle 30 benaderde winkels dat ze wel zin hadden in deze ludieke actie. Het is tenslotte niet zomaar een groep en de kans is zeer groot dat dit ook het laatste album wordt dat de Stones zullen uitbrengen.

Wat kan je verwachten van Hackney Diamonds?

Het is 18 jaar geleden dat de Rolling Stones een album hebben uitgebracht. Het was bekend dat er plannen waren maar het heeft even geduurd voordat het album feitelijk gereed was. Dat is op zich al bijzonder gelet op de leeftijden van de overgebleven leden van de band: Mick Jagger is 80, Keith Richards is met 79 de tweede in leeftijd en de jongste van het stel is Ronnie Woods met 76. Voormalig drummer Charlie Watts is in de aanloop naar het album overleden, hij is nog in een nummer te horen.

Voor dit album zijn een paar absolute grootheden uitgenodigd om mee te werken: Stevie Wonder, Elton John en Paul McCarty. Voor de jongere generaties is er de absolute ster Lady Gaga. Op het album is een combinatie te horen van diverse stijlen waarin de Stones hebben uitgeblonken in de lange carrière die ze al achter de rug hebben: punk, soul en uiteraard rock. Maar wat kan je nu verwachten als je dit album koopt? Dat is niet misselijk want de experts die alle nummers al hebben mogen beluisteren zijn zeer enthousiast en noemen dit album het beste dat de groep tot dusverre heeft uitgebracht. Uiteraard kan er veel in de moderne studio maar volgens de recensies klinkt Jagger op deze plaat weer aks een jonge vent. Wil je een voorproefje horen dan is dat al mogelijk via YouTube.

Het nieuwe nummer van Jagger en Lady Gaga

Sinds twee weken is het nummer Sweet sounds of heaven te beluisteren. Dit is een soul-ballade van bijna 7 minuten waarin Jagger en Lady Gaga schitteren. Het wordt het beste nummer van de Stones ooit genoemd. Vrijwel alle nummers zijn geschreven en gecomponeerd door Jagger en Richards. De oudjes doen het beslist nog goed.

Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *