Bekende heavy metalband stopt concert vanwege huilend meisje

Inmiddels zijn er beelden op het internet verschenen van een concert van Disturbed dat wordt onderbroken nadat de leadzanger een jong meisje aan het huilen heeft gemaakt. Het incident vond plaats op 13 augustus. Wanneer ontstond heavy metal, wat weten we over de band Disturbed en wat gebeurde er nu precies?

Wanneer ontstond heavy metal?

Heavy metal of ook wel metal-muziek ontstond in de jaren 70 van de vorige eeuw en is een voorzetting van de hardrock. De teksten zijn vaak duister en kunnen politiek of antireligieus getint zijn. De naam heavy metal komt uit de industrie. In de periode dat de muziek opdook was er nog veel zware industrie aanwezig in het westen onder andere in  de  staalindustrie. Sommige arbeiders wisten te ontsnappen aan de keiharde arbeidsomstandigheden door muziek te gaan maken. Dat deze muziek heftig was, sprak voor zichzelf.

De leadzanger van Disturbed zag bijzonder publiek

Concerten van heavy metalbands trekken meestal een zeer specifiek publiek waarbij tatoeages, piercings en zwarte kleding eerder regel dan uitzondering zijn. Het gaat er meestal ook behoorlijk heftig aan toe. De leadzanger van Disturbed was dan ook op het minst verbaasd dat vooraan bij het hek een meisje van ongeveer 10 jaar stond dat vrijwel alle nummers van de band uit volle borst meezong. Geïntrigeerd liep hij naar haar toe om haar op het podium uit te nodigen. Dat was echter een stap te ver en het meisje barstte in tranen uit.

Daarop werd het concert gepauzeerd en probeerde hij het meisje te kalmeren. Dat lukte na een poosje waarna hij haar ook duidelijk probeerde te maken dat ze als band  er misschien wel duister uitzagen maar dat daaruit ook licht kan voorkomen. Vervolgens ging het concert verder. De beelden werden pas later vrijgegeven waarbij duidelijk werd gemaakt dat er geen sprake was van een vooropgezette actie.

Wat moet je weten over Disturbed?

Zanger David Draiman had de hoop een band te vinden die bij hem paste al bijna opgegeven toen hij in 1997 auditie deed bij de andere leden van de groep. Het klikte en de naam Disturbed  werd aangenomen. Het eerste album met de naam The Sickness werd een succes. Daarna kreeg Disturbed al snel extra bekendheid door optredens op tv en voor het grote publiek. Inmiddels zijn er miljoenen albums verkocht. De teksten zijn vaak gebaseerd op het werkelijke leven van de leden van de groep. Het nummer Fire gaat over het trauma van Draiman toen zijn vriendin op 15 jarige leeftijd een overdosis heroïne nam. De cover van het Simon & Garfunkel nummer ‘Sound of Silence’ werd ook een hit en gaat over de moord op John F. Kennedy.

Gaat Disturbed definitief stoppen?

In 2019 ging de band tijdelijk uit elkaar, zodat de leden aandacht konden besteden aan eigen projecten. Inmiddels treedt Disturbed weer op, maar het is niet bekend in hoeverre er nieuwe albums zullen volgen. In ieder geval is de video van het incident met het huilende meisje inmiddels een groot succes op het net.

Ben jij fan van heavy metal of juist niet? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Bladwijzer maken Permalink.

Eén reactie

  1. Pingback: De nieuwe plaat van de Rolling Stones komt vandaag uit in Nederland: Hackney Diamonds - Rose-an

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *