UFO’s bestaan echt

Vele jaren heeft de Amerikaanse overheid erover gezwegen. Piloten die UFO’s hadden waargenomen, moesten daarover zwijgen en ieder onderzoek naar het onderwerp werd ontkend. Dat veranderde echter weinig aan de mening van het publiek. Grote aantallen burgers waren en zijn ervan overtuigd dat er meer is ontdekt dan de overheid wil toegeven. Er blijven nog steeds geruchten cirkelen dat de Amerikanen een UFO in het bezit hebben die van buitenaardse oorsprong is. Inmiddels is de houding van de overheid in de VS veranderd. Piloten en anderen worden opgeroepen om niet meer te zwijgen over waarnemingen en een aantal meldingen van UFO’s zijn bevestigd.

Wat zijn UFO’s precies?

De letters UFO staan voor unindentified flying object, derhalve niet meer of minder dan een ongeïdentificeerd vliegend object. In de periode van 2004 tot en met 2021 zijn er boven de VS 143 UFO’s waargenomen, de meeste door piloten. In het spraakgebruik is de term UFO vaak synoniem voor vliegende schotels en deze weer voor vliegende objecten van buitenaardse makelij. Geen van de 143 UFO’s is bewezen van buitenaardse makelij, ze zijn immers zoals de naam al zegt niet identificeerbaar geweest.

Steeds vaker komen er meldingen over UFO’s en niet alleen boven de VS. Dat heeft ook veel te maken met de modernere apparatuur die de meeste mensen bij zich dragen. Denk maar aan de mogelijkheden van de smartphone. Het grootste deel van de meldingen kunnen worden verklaard. Dat kan gaan om satellieten, maar ook een ballon of een plastic zak die in de lucht een bijzondere aanblik biedt. Ook natuurlijke verschijnselen in de atmosfeer kunnen tot meldingen leiden. Het is gelet op het aantal waarnemingen al bijzonder dat er maar 143 onverklaard zijn gebleven.

Is er reden aan te nemen dat er ook buitenaardse UFO’s zijn waargenomen?

Bij de 143 onverklaarde meldingen gaat het vaak om objecten die bewegingen maken of snelheden (lijken te) bereiken die nog niet mogelijk zijn voor voertuigen die door mensen zijn gemaakt. Ook verdwijnen deze objecten vaak zonder enig spoor achter te laten. Dat versterkt aan de ene kant het idee dat er sprake zou kunnen zijn van een buitenaardse oorsprong. Aan de andere kant is het beslist ook mogelijk dat het gaat om natuurlijke verschijnselen die verkeerd worden geïnterpreteerd door instrumenten die tenslotte ook door mensen zijn gemaakt. Tenzij er toch ergens – in welk land dan ook – een voertuig van buitenaardse herkomst in bezit is gekomen, valt op geen enkele manier te bewijzen dat er ooit een buitenaards toestel op aarde is geweest.

De kans dat buitenaards leven bestaat, wordt steeds groter

De astronomie heeft de laatste decennia enorme vooruitgang geboekt. Door betere waarnemingen buiten de dampkring is bewezen dat er overal in het universum planeten zijn. Een groot aantal daarvan lijkt op de aarde. Tevens wordt de kans dat er buitenaards leven in her heelal is, steeds groter ingeschat. Zelfs in ons eigen zonnestelsel wordt het mogelijk geacht dat er leven is of is geweest. Wellicht is dat buitenaards leven niet vergelijkbaar met dat op aarde. Het zou echter toch duidelijk maken dat we niet alleen zijn in het heelal.

Is het dan waarschijnlijker dat buitenaardse wezens de aarde bezoeken of bezocht hebben, nu duidelijk lijkt te worden dat er elders ook leven zou kunnen zijn? Dat hoeft niet het geval te zijn, omdat de afstanden zelfs tot het meest nabijgelegen zonnestelsel enorm zijn. Tevens is tot op heden niet duidelijk of de snelheid van het licht op de een of andere wijze overtroffen kan worden. Dat is noodzakelijk voor efficiënte reizen tussen de sterren.

Waarom de toegenomen interesse in UFO’s in de VS?

De incidenten met de Chinese spionage-ballonnen (of waren het toch verdwaalde weerballonnen) hebben duidelijk gemaakt dat de achterdocht tussen de grote mogendheden niet is afgenomen. Een UFO zou ook een experimenteel voertuig kunnen zijn van een potentiële tegenstander. Deze zou dan bedoeld zijn om de defensieve capaciteiten te testen of spionage te plegen. Het zal duidelijk zijn dat de interesse daarin alleen maar is toegenomen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Pingback:Bekende heavy metalband stopt concert vanwege huilend meisje - Rose-an

  2. Pingback:Het Roswellincident: het raadsel van de UFO’s - Rose-an

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *