Tiramisu zonder alcohol – simpel recept

Tiramisu is een heel bekend dessert dat op vele menukaarten staat. Maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met slechts 7 ingrediënten, waarvan je een deel waarschijnlijk al in huis hebt, maak je binnen 15 minuten een heerlijke tiramisu zonder alcohol. Hierna moet je wel een tijdje wachten omdat je dessert moet opstijven in de koelkast.

Om tiramisu te maken heb je geen oven nodig, enkel een koelkast. Dat maakt het nog makkelijker! 

Tiramisu zonder alcohol

Ingrediënten voor tiramisu zonder alcohol

Zoals gezegd heb je slechts 7 ingrediënten nodig:

  • 3 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 12 à 15 ‘lange vingers’ (koekjes)
  • 1 kopje sterke zwarte koffie
  • 1 à 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)

Met deze hoeveelheid heb je genoeg om een glazen ovenschaal van 30 x 20 cm te vullen. Heb je een grotere schaal, verdubbel dan het recept.

Bereiding van de simpele tiramisu

  1. Splits de eieren in 2 schaaltjes.
  2. Zet een kopje sterke zwarte koffie.
  3. Meng de eigelen met de basterdsuiker en de vanillesuiker.
  4. Voeg de mascarpone toe aan het eigeel-suiker mengsel en mix dit met een garde.
  5. Doe de 3 eiwitten in een grote, schone en vetvrije kom en klop deze op met een elektrische handmixer. Wanneer ze stijf zijn, zijn ze goed.
  6. Gebruik nu een pannenlikker om voorzichtig het opgeklopte eiwit aan je mascarpone-eigeel mengsel toe te voegen. Schep het rustig om en neem je tijd zodat je de lucht niet uit de eiwitten slaat.
  7. Giet de ondertussen afgekoelde koffie in een diep bord. De koffie hoeft niet koud te zijn, het is gewoon de bedoeling dat je je vingers niet verbrandt. Dep de lange vingers één voor één kort in de koffie en leg ze daarna in de ovenschaal. Ze hoeven niet helemaal ondergedompeld te worden en 1 seconde is genoeg. Dit voorkomt dat je tiramisu te vochtig wordt.
  8. Wanneer je de bodem van de schaal hebt bedekt met lange vingers voeg je het mengsel van stap 6 toe. 
  9. Gebruik een bloemzeef om de bovenkant te bedekken en versieren met het cacaopoeder.
  10. Dek de schaal af en zet deze minimaal 8 uur in de koelkast zodat je tiramisu op kan stijven. Een hele avond + nacht is nog beter, dan kun je je tiramisu bij de koffie serveren de volgende ochtend. Als je het recept verdubbelt zal het langer duren. Reken dan op 12 uur voor de zekerheid. 

Ontdek ook: Hazelnoot koekjes – Makkelijk recept met eigeel

Handige accessoires voor het maken van tiramisu


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Pingback: De lekkerste toppings voor mini pizza's - Rose-an

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *