Top 10 Beste kookboeken

Zodra je door je favoriete kookboeken bladert heb je meteen weer vol op motivatie en inspiratie om iets heerlijks op tafel te toveren. Maar welke kookboeken zijn nu echte aanraders? Wij hebben een top 10 voor je samengesteld.

Kook je graag samen met je kinderen? Kijk dan vooral naar kookboek #3 en #7.

1. ’Lekker & simpel – 200 hoofdgerechten’ van Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou

De titel zegt het al, de 200 gerechten in dit boek staan binnen 20 minuten op tafel. Heb je geen zin om na het werk nog uren in de keuken te staan en wil je snel alle hongerige gezinsleden wat lekkers voorschotelen? Dan is dit het ideale kookboek.

2. ’De groene bakplaat’ van Rukmini Iyer

Ook met dit receptenboek gaan we voor simpel maar lekker, en ook nog eens gezond. Met deze 75 recepten maak je smaakvolle vegetarische en veganistische ovengerechten. Dit is de perfecte cadeautip voor degenen die meer willen variëren met groenten en andere gezonde ingrediënten. 

3. ’Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes’ van Hanneke de Zoete

Een kookboek speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar? Die mag natuurlijk niet ontbreken aan onze top 10. De Zoete Zusjes leren jonge kinderen hoe ze de lekkerste hapjes, toetjes en gerechten kunnen maken met stap-voor-stap foto’s. Als je op zoek bent naar leuke activiteiten voor de vakantie of het weekend, dan is dit boek een echte aanrader.

Koken met kinderen - kinderkookboek

4. ’Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek’ van Najat Yachou

Kookmutsjes is inmiddels een hele bekende recepten website en online food community, en het eerste kookboek van Najat Yachou heeft daarom zeker een plaats in de top 10 verdiend. De 80 multiculturele recepten zijn allemaal duidelijk uitgelegd en ook voor de beginnende keukenprins(ses) goed te volgen. Dus wil jij gerechten ontdekken uit de Marokkaanse, Italiaanse, Turkse, Surinaamse of Aziatische keuken? Dit boek combineert al deze lekkere smaken en invloeden in simpele en smaakvolle recepten. 

5. ’Indorock’ van Vanja van der Leeden

Als je op zoek bent naar traditionele Indische gerechten en familierecepten, is dit niet het juiste boek. Vanja heeft er namelijk voor gekozen om nieuwe Indische gerechten met een twist te creëren, en de creativiteit spat er van af. Je rent het liefst meteen naar de toko om zo snel mogelijk de keuken in te duiken met dit gave kookboek. 

6. ’De complete Antilliaanse keuken’ van Jurino Ignacio

We blijven nog even in het buitenland met deze 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Je ontdekt in dit boek niet alleen gerechten en hapjes, maar ook gebak en zelfs snoepgoed. Kortom, alles wat je in de keuken kunt bereiden staat in dit Antilliaans kookboek. 

7. ’Het Laura’s Bakery Kinderbakboek’ van Laura Kieft

Omdat koken een leerzame en vooral hele leuke activiteit is voor kinderen, hebben we nog een kinderkookboek toegevoegd aan de top 10. Dit kinderbakboek draait helemaal om zoetigheid. Dankzij de simpele en duidelijke uitleg leren kinderen hoe ze de lekkerste appelflappen, swirl koekjes, cupcakes en zelfs ijsjes maken, met of zonder hulp van een volwassene of broer/zus. 

Op zoek naar andere leuke dingen om samen met je kind te doen? Lees dan onze tips voor gratis en goedkope activiteiten in de zomervakantie.

8. ’100 heerlijke hapjes’ van Elisabeth Scholten

Elisabeth, online bekend als Ellouisa, is toch wel de hapjeskoningin te noemen. In dit boek deelt ze de recepten van maar liefst 100 hartige en zoete hapjes, van Marokkaanse panbroodjes tot moderne toetjes met filodeeg. Hiermee heb je altijd genoeg inspiratie om iets lekkers op tafel te toveren voor visite, een verjaardag of tijdens het Suikerfeest. 

9. ’Top – 100 heerlijke recepten die je absoluut wilt proeven’ van Natalia en Walter Rakhorst

Dit boek staat vol met simpele maar vooral smaakvolle gerechten, waarvan de grote meerderheid gezond is. Dat komt omdat ze zijn ontwikkeld voor het Project Gezond afslankprogramma. Mensen die gezonder willen eten of op zoek zijn naar recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt zullen dus volop genieten van dit kookboek. 

10. ’De bijbel van de Indonesische keuken’ van Maureen Tan

Met dit kookboek maak je een culinaire reis naar Sumatra, Sulawesi, Papoea, Bali, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java en de Kleine Soenda-eilanden. Dankzij Maureen Tan ontdek je traditionele gerechten zoals soto ayam en gado gado die ook een beginner zonder probleem op tafel zal toveren. 

Kun je niet wachten op de kookboeken die je zojuist hebt besteld? Duik dan alvast de keuken in met één van onze simpele recepten, zoals deze bananentaart.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Pingback:Gratis & goedkope activiteiten voor de zomervakantie - Deel 2 - Rose-an

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *