10 bijzondere cadeautjes voor Valentijnsdag

10 bijzondere cadeautjes voor Valentijnsdag

Het is alweer bijna zover: Valentijnsdag nadert met rasse schreden. Inmiddels viert 45% van de Nederlanders deze dag van de liefde, ongeacht het feit dat een meerderheid wel eens moppert over het commerciële karakter. Het is overigens ook een dag dat de goede gevers (meestal mannen) niet zuinig zijn als het om bijzondere cadeautjes voor Valentijnsdag gaat. Ongeveer de helft besteedt meer dan € 50 aan cadeautjes, nog afgezien van een eventueel etentje. De Amerikanen geven in het algemeen veel meer uit. In New York wordt gemiddeld $ 150 besteed. Nog een feitje dat het belang van deze dag wereldwijd aangeeft: naar verwachting zullen er ook dit jaar weer 600 miljoen rode rozen worden verkocht. Natuurlijk ken jij je partner het best en weet jij wat zij/hij het meeste zal waarderen. Toch geven we hieronder een paar tips.

10 bijzondere cadeautjes voor Valentijnsdag

Het is moeilijk om ieder jaar weer met iets origineels te komen. Wat dacht je van de onderstaande bijzondere cadeautjes voor Valentijnsdag?

1. Kissing Cats koffiemokken

Is jouw lief een kattenmens? Dan is een set koffiemokken met kissing cats ongetwijfeld een leuke verrassing. Ze komen in een set van twee en zijn zeer kunstig handgemaakt. De mokken zijn zo ontworpen dat ze perfect bij elkaar passen. De ene mok is uitgevoerd in roze met een witte poes, de andere in blauw met een zwarte kater. Niet alleen charmant maar ook gebruiksvriendelijk en geschikt voor de afwasmachine.

2. Swarovski ketting met hart

Wie kent ze niet, de elegante juwelen van dit beroemde kwartsmerk. De schittering doet niet onder voor de veel duurdere diamanten of andere edelstenen en het ontwerp is prachtig. Voor Valentijnsdag heeft Swarovski dit jaar een chic hartvormig juweel in een mooie blauwe uitvoering. Bijna net zo indrukwekkend als de ogen van je lief?

3. Een gouden roos

Rozen horen bij Valentijnsdag maar rode rozen verwelken, tenzij je die met goud omhuld. Een roos gevat in 24 karaat goud is bedoeld voor de eeuwigheid en hoe kan jij je liefde beter tot uitdrukking brengen dan met een dergelijk cadeau?  Maak je geen zorgen, een gouden roos is niet duurder dan een bos rode op deze bijzondere dag.

4. Houten berenpuzzel

Deze Valentijnsdag zijn beren een symbool voor de liefde. Wil je een leuk gepersonaliseerd cadeautje geven dan is een stel houten beren in de vorm van een legpuzzel met twee stukjes (hoe symbolisch wil je het hebben)  wellicht een grappige keuze. Het verliefde paar kan van namen worden voorzien en past net zo goed bij elkaar als jullie. Echt iets voor de jongeren onder ons.

5. Swarovski beren

Ook Swarovski biedt een paar beren aan voor deze Valentijnsdag. Het decoratie object heeft niet minder dan 867 facetten en dat levert een ongekende schittering op. Het beeldje is ook uiterst romantisch. Hij heeft een rood hart bij zich, terwijl zij een bloem vasthoudt.

6. Rode Jaspis boom

Gelooft jouw partner in de werking van edelstenen en het effect op de menselijke geest en het lichaam. Een juwelenboompje is dat een leuke surprise. Afhankelijk van de soort steen kunnen er wel 300 stukjes worden verwerkt. Rode Jaspis hoort in de slaapkamer en zorgt (naar verluidt) voor een betere nachtrust. Uiteraard is het sowieso een leuk ornament voor iedere kamer.

7. Glassculptuur liefde

Geef jij graag iets origineels en geniet jouw partner van kunst? Dan is een glassculptuur liefde wellicht een goede keuze. Het liefdespaar van ongeveer 19 centimeter wordt met de hand gemaakt en daarom is geen enkel beeldje exact hetzelfde. Het is mogelijk om een tekst op de sokkel te laten plaatsen.

8. Eeuwige liefde in hout

Een prachtig en subtiel houtsnijwerk dat de liefde uitbeeldt en overal te plaatsen is. Ook dit is echt handwerk en dat betekent dat er altijd kleine verschillen zijn vanwege het hout en de bewerking. Het symbool is echter bij alle exemplaren duidelijk: waar liefde is, is leven.

9. Cryptex Da Vinci code

Schenk jij je lief dit jaar een zeer bijzonder cadeau, dan is het wellicht een optie om dit te verpakken in deze cryptex (let op: het cadeau moet klein, maar fijn zijn). Dit puzzelslot is alleen met de juiste code te openen. Het systeem wordt al sinds de oudheid gebruikt voor de meest kostbare zaken. Zo wordt de verpakking een cadeau op zich.

10. Roses of eternity

Wil je toch rode rozen geven op Valentijnsdag? Dan is er een optie waardoor je lief er langer plezier van kan hebben: roses of eternity. In een hartvormige box van acryl worden handmatig 6 grote rozen zonder stengel geplaatst. Daarna worden ze zorgvuldig behandeld en de doos sluit men luchtdicht af. De rozen blijven hierdoor gemiddeld 3 jaren mooi.

Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *