Top 10 duurste cadeautjes

Valentijnsdag komt eraan en misschien denk jij nog na over een cadeautje voor je geliefde. Wellicht dat je inspiratie kan vinden in het onderstaande lijstje met duurste cadeautjes ooit. Het waren niet allemaal cadeaus op de dag van de liefde, maar jij zal wellicht ook op andere dagen die behoefte van het schenken niet kunnen beheersen.

Zij kregen de 10 duurste cadeautjes ooit

Nieuwsgierig naar wie de ontvangers waren van de duurste cadeautjes ooit? Hier lees je wat de duurste cadeautjes ooit waren en wie ze kregen.

10. Kim Kardashian

Inmiddels weten we dat het niet goed is afgelopen. Maar kerst 2020 hield Kanye West nog voldoende van Kim om haar een bijzonder kerstcadeau te willen geven. Ze houdt van auto’s dus koos hij voor een Mercedes Maybag 600 GLS. Een dergelijke auto kost in de VS $ 200.000. Dat vond Kanye wellicht niet genoeg, dus gaf hij haar 5 exemplaren voor een mooi  rond bedrag van $ 1 miljoen.

9. Barack Obama

In 2014 ging President Obama op bezoek bij koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Het is dan gebruikelijk om elkaar een soort relatiegeschenk te geven. De koning had blijkbaar weinig inspiratie, dus kreeg Obama een combinatie van diamanten en andere edelstenen. De waarde bedroeg omgerekend $ 1,3 miljoen. Het is niet bekend wat de president had meegebracht, maar de Amerikanen waren niet echt blij met dit cadeautje voor POTUS.

Duurste cadeautjes ooit

8. Jay-Z

Een ander showbiz-paar in de VS was zangeres Beyoncé en Rapper Jay-Z. Op zijn verjaardag in 2010 kreeg Jay-Z een auto van zijn geliefde. Het was er maar eentje, maar wel een Bugatti Grand Sport. Uiteraard praat je niet over de prijs van een cadeau, maar de auto zal zeker $ 2 miljoen hebben gekost.

7. Robin Givens

De mooie actrice Givens had een korte relatie met de woeste wereldkampioen zwaargewicht boksen Mike Tyson (inderdaad degene die een oor van een tegenstander afbeet). Tyson had ook een andere kant en dat liet hij zien  door zijn liefje een gouden bad te schenken met een waarde van circa $ 2 miljoen. Is dat geen goed idee voor jouw hartendief?

6. Elizabeth Taylor

De wat oudere lezers zullen weten dat Robert Burton en Elizabeth Taylor het beroemdste liefdeskoppel uit Hollywood waren. Richard Burton wou dat ook laten weten en in 1969 probeerde hij een schitterende ring met diamant voor haar te kopen op een veiling. Hij werd overboden door het beroemde merk Cartier. Burton liet het er echter niet bij zitten en nam de volgende dag contact op met Cartier. Na enige heen en weer gepraat kreeg Burton de ring voor een bedrag van $ 6,6 miljoen. Het is niet bekend of daar een doosje van Cartier bij hoorde.

5. Dasha Zhukova

Wellicht zegt deze naam je helemaal niets, maar zij was een tijdje de vriendin van Roman Abramovich, de Russische miljardair die onder meer ook de Engelse voetbalclub Chelsea kocht. Dasha bezat een collectie beeldjes en Roman kocht als aanvulling daarop voor haar Femme de Venise van Alberto Giacometti. Het bronzen beeldje was niet eens erg groot, het prijskaartje wel. Roman moest $ 14 miljoen betalen.

4. Katie Holmes

Weet je nog wat een prachtig stel Tom Cruise en Katie Holmes waren? Inmiddels is het koppel gescheiden, want dat hoort er ook bij in Hollywood. Toen Tom nog echt hield van zijn Katie gaf hij haar een cadeau waarmee ze in de wolken kon zijn: een Gulfstream jet ter waarde van $ 20 miljoen.

3. Koningin Victoria

In de 19e eeuw waren ze niet zo kieskeurig als het om cadeautjes ging. Het is vrijwel zeker dat de goede gever, de East India Company, de diamant had gestolen van de laatste Sikh keizer. In 1852 werd de diamant opnieuw geslepen en als geschenk gegeven aan de Engelse koningin. Sindsdien maakt de Koh-I-Noor deel uit van de Britse kroonjuwelen. Hoewel er waarschijnlijk niets voor is betaald en de diamant momenteel onschatbaar wordt geacht, was de waarde van het geschenk destijds wellicht $ 485 miljoen. Er zijn ook goedkopere edelstenen te koop.

2. De echtgenote van Sjah Jahan

De Taj Mahal is een van de meest bekende bouwwerken op aarde. Oorspronkelijk was het een cadeau van Sjah Jahan voor zijn geliefde vrouw. Wellicht klinkt het wat morbide dat het prachtige gebouw is opgetrokken als tombe. Later werd de Sjah er zelf ook in begraven. Dit wel zeer exclusieve familiegraf had een prijskaartje van omgerekend $ 847 miljoen.

duurste cadeaus ter wereld

1. Metropolitan Museum of Art New York

Het is niet ongebruikelijk dat rijke kunstverzamelaars hun collectie na de dood schenken aan een museum. Dat gold ook voor de Amerikaanse zakenman Leonard Lauder. Tijdens zijn leven had hij de kubistische meesterwerken van Picasso verzameld. Omdat de collectie zo compleet was, werd de waarde geschat op een bedrag van $ 1,1 miljard. Dat was het grootste geschenk dat het museum ooit ontving en wellicht ook het meest waardevolle cadeau dat tot dusverre bekend is.

Metropolitan Museum of Art New York

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “De 10 duurste cadeautjes ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *