De trendkleuren van 2022 voor het interieur

Wat zijn de trendkleuren voor 2022 voor het interieur? Ieder jaar heeft weer zijn eigen kleuren en in het voorjaar begint het bij velen weer te kriebelen. Tijd om het interieur te veranderen en nieuwe kleurtjes op de muren aan te brengen of om hippe accessoires op de kop te tikken. Wat zijn de trendkleuren voor 2022? Diverse bekende interieurlabels komen jaarlijks met een of meerdere trendkleuren. Je vindt ze hieronder.

Kleur van het jaar 2022 Pantone

Laten we allereerst eens even kijken naar de kleur van het jaar van Pantone voor 2022. Pantone komt ieder jaar weer met een prachtige trendkleur. Interieurfans kijken er vaak al reikhalzend naar uit. De kleur van het jaar 2022 van Pantone is Very Peri 17-3938. Dit is een kleur blauw waar je volgens Pantone echt blij van wordt. Wij ook, want blauw op de muren maakt je woning ruimtelijk. Het is een rustgevende, maar ook vrolijke kleur waar je niet snel genoeg van krijgt. De kleur neigt wel een beetje naar blauwpaars.

Histor trendkleur 2022

Histor toont lef in het jaar 2022 en komt met trendkleur Olive Sprig. Dit is een olijfgroene tint die heel geschikt is voor op de muren. Geen wonder natuurlijk, want daar is Histor als geen ander in thuis. De kleur doet bijna warm aan, maar dankzij de natuurlijke uitstraling zorgt Olive Sprig ook voor een ontspannen gevoel. Ideaal voor de woonkamer, maar ook een mooie kleur voor de slaapkamer.

Flexa trendkleur 2022

Flexa sluit zich dit jaar een beetje aan bij Pantone en kiest voor Bright Skies als trendkleur 2022. Opnieuw een gevoel van ruimtelijkheid dus en dat maakt deze tint ideaal voor kleinere ruimtes in je huis. Doordat deze kleur meer ruimte suggereert, lijkt een kamer plotseling wat groter. Ideaal voor die ene slaapkamer die je eigenlijk net te klein vindt of voor een werkkamer in je woning. Als je moet thuiswerken, wil je immers wel wat ruimte om je heen hebben.

Colora trendkleuren 2022

Colora kiest altijd voor een heel scala aan trendkleuren en daardoor heb je ook dit jaar weer volop de keuze. Wij selecteerden de lijn Native wisdom. Deze kleurenselectie is gebaseerd op de vele culturen die we op deze wereld kennen. Je komt er warme kleurenschakeringen in tegen in bruin, donkergroen en rood. De aardetinten zorgen weer voor een natuurlijk tintje in huis en doordat het zulke warme kleuren zijn, kun je jouw woning echt knus en gezellig maken. Ideaal te combineren met houten accenten.

De gedurfde trendkleur van Karwei

Karwei zag het helemaal zitten dit jaar en kwam met de trendkleur Ginger Gold. Goud is het helemaal de laatste jaren en hoewel we het tot op heden vooral in accessoires en accenten zagen, mag het nu best wat meer aanwezig zijn. Wat dacht je van een fraaie lamp in goudkleur? Goud is een kleur die voor warmte zorgt, maar ook voor elegantie en klasse. De perfecte kleur om voor verrassende contrasten te zorgen.

Kun je Ginger Gold muurverf niet vinden? Dan is dit een mooi alternatief:

Bekijk ook: De rookmelder verplicht: handige to-do-list!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *