Kerstpakketten trends 2021

Ben jij degene die binnen het bedrijf de kerstpakketten bestelt of ben je gewoon nieuwsgierig wat je dit jaar kunt verwachten? De eerste kerstpakketten in 2021 zijn al besteld, maar vanaf 1 oktober begint het echt te lopen. Wat zijn de kerstpakketten trends in 2021?

Kerstpakketten bestellen, zo werkt dat

Het is logisch dat kerstpakketten jaarlijks vroeg besteld worden, want er zullen weer een paar miljoen pakketten het land ingaan. De eerste worden al vanaf november afgeleverd want hoe langer je wacht met een datum bepalen, hoe groter de kans dat deze niet meer beschikbaar is. De meeste leveranciers stoppen er ook een week voor de kerst mee en dan is het bij hen ook echt vakantie. Dat mag ook wel, want kerstpakketten samenstellen start echt al veel eerder. De voorbereidingen zijn meestal in de lente al begonnen.

Het maken van kerstpakketten gaat ook niet naar aanleiding van de bestellingen, dan zou er niet genoeg tijd beschikbaar zijn. In de voorbereiding wordt beslist welke pakketten er worden gemaakt en dan worden ook de aantallen meteen vastgesteld. De klant kan een pakket bestellen totdat de voorraad op is en daarna is het assortiment beperkter.

Kerstpakketten 2021 trends

Kerstpakketten trends 2021

Uiteraard worden soorten en aantallen niet zomaar bepaald. Er is ervaring met aantallen en de voorkeuren van klanten. Daarbij zijn er ook ieder jaar trends. Ook die worden bekend als de zomer nog op het hoogtepunt is. Deze trends helpen de samenstellers bij met name het soort pakketten dat naar verwachting populair zal gaan worden. Maar genoeg met de inleiding, hierna volgt de top 5 kerstpakketten in 2021.

Top 5 kerstpakketten 2021

1. Overvloed

Wellicht heb je dit beeld thuis ook wel eens gezien als het pakket werd uitgepakt. Het lijkt maar door te zullen gaan en het een na het andere artikel komt tevoorschijn. Misschien gaat het bij een kerstpakket toch om kwantiteit als de kwaliteit ook maar goed is?  Zijn we rond de kerst een beetje extra begerig? Het kerstpakket dat een groot aantal items bevat die ook bij de meeste mensen wel in de smaak vallen, staat in 2021 op de eerste plaats.

2. Landenthema’s

Dit is een oude bekende als het gaat om kerstpakketten trends, maar ook een echte topper. Alle artikelen komen uit een land. Dat is vaak een veelbezocht vakantieland zoals Frankrijk, Spanje of Italië. Dat maakt het nog meer spannend om te raden wat erin zit.  Voor degenen die het pakket mag uitkiezen, zijn er ook vele mogelijkheden in thema en prijs. Ieder land heeft immers specialiteiten en prijzen die daarbij horen. Een goede fles Franse champagne is nu eenmaal duurder dan een smakelijke rosé van een onbekend wijnhuis.

3. Kleuren

Misschien had je deze niet zo hoog in de lijst verwacht, maar ieder jaar is er weer een trendkleur. Het is voor de samenstellers van een dergelijk pakket een behoorlijke uitdaging om alles items van het pakket in dezelfde kleur te krijgen en binnen het kerstthema. Gelukkig is het aantal kleuren dat wordt gebruikt ook aangepast aan de kerst. In 2020 was de kleur rood de trend. In 2021 lijkt met zwart en goud een wat luxere inhoud voor de hand te liggen.

4. Reiskoffer

Ook in 2021 is ons leven nog behoorlijk bepaald door het coronavirus. De keuze voor een kerstpakket in de vorm van een reiskoffer lag derhalve niet helemaal voor de hand, maar lijkt inmiddels weer goed uit te pakken. Een dergelijk geschenk zorgt er ook voor dat je gedachten al uit kunnen gaan naar de eerste uitjes, zelfs misschien al met de kerst. Een goede reiskoffer bevat uiteraard ook een aantal producten die te maken hebben met reizen.

5. De cadeaubon

Het is een vraag in hoeverre deze optie populair blijft. Het is een ‘pakket’ dat ook dit jaar in de top 5 is terecht gekomen. De ontvanger mag zelf zijn cadeaus uitzoeken op basis van een catalogus en bedrag. Het voordeel is uiteraard dat er alleen cadeautjes worden gekocht die ook echt gewenst worden. Het nadeel is dat het verrassingseffect dat ieder kerstpakket zo bijzonder maakt, ontbreekt.

Bekijk ook: Een luxe personeelsfeest organiseren: 5 tips

Kerstpakketten particulieren

Zoek je naar kerstpakketten voor particulieren? Wil je misschien maar één kerstpakket bestellen? Wist je dat er op bol.com ook leuke pakketten te vinden zijn? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de onderstaande kerstpakketten voor particulieren. De kerstpakketten trends voor 2021 zijn uiteraard hierop ook van toepassing.

1. Tapasbox Italiaanse sfeer

Deze lekkere tapasbox is gezellig om te geven én om te krijgen. Bij Kerstmis horen lekkere, verrassende hapjes en dit pakket past daar helemaal bij.

2. Cadeaupakket Holland

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn landenthema’s dit jaar weer helemaal in. Waarom dan niet gewoon Holland als thema? Dat is zowel voor Nederlanders als voor mensen met een andere nationaliteit een leuk kerstcadeau.

3. Handige Harry streekproducten

Houd jij van lokale producten en sponsor je die graag? Kies dan voor het pakket Handige Harry streekproducten!

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Kerstpakketten trends 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *