Soms heb je alleen eiwit nodig voor een bepaald recept, en dan blijft het eigeel over. Je kunt eierdooiers invriezen, maar het is makkelijker om ze meteen te gebruiken. Dit hazelnoot koekjes recept is daar echt ideaal voor.
Ik maak deze koekjes graag op hetzelfde moment als mijn amandelmakronen. Omdat ik daar 2 eiwitten voor nodig heb, en voor deze hazelnootkoekjes 2 eierdooiers, hoef ik niets weg te gooien of te bewaren, en heb ik aan 2 eieren genoeg. Zo heb je meteen de hele koekjestrommel voor lekkers voor de komende dagen!
Ps: Heb je ons recept voor super simpele bananentaart al geprobeerd?
Inhoudsopgave
Ingrediënten voor 20 à 25 hazelnoot koekjes
Je hebt nodig:
- 2 eierdooiers
- 100 gram suiker (eventueel rietsuiker)
- 100 gram bloem
- 80 gram boter
- 100 gram hazelnootpoeder (dit wordt ook wel als hazelnootmeel verkocht)
Bereiding van de koekjes
Zo maak je makkelijke hazelnootkoekjes:
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Smelt de boter in een pannetje of enkele seconden in de magnetron. Laat de boter afkoelen op kamertemperatuur.
- Meng het eigeel en de suiker met een garde.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
- Voeg de bloem en het hazelnootpoeder toe en maak er met je handen een mooie bal deeg van.
- Rol kleine balletjes van ongeveer 3 cm in doorsnede en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Je kunt er als het goed is 20 à 25 maken. Druk er hierna zachtjes op met 2 vingers om ze een beetje plat te maken.
- Bak de koekjes 8 à 12 minuten, tot ze lichtbruin zijn. De baktijd is erg afhankelijk van je oven en de dikte van je koekjes. Houd ze dus goed in de gaten!
Wanneer je ze uit de oven haalt zijn ze nog zacht. Laat ze afkoelen op een rooster en berg ze daarna op in de koekjestrommel.
Tip: Wil je variëren? Vervang het hazelnootpoeder dan door amandelpoeder. Dit geeft meteen een hele andere (maar net zo lekkere) smaak aan je koekjes!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.
3 gedachten over “Hazelnoot koekjes – Makkelijk recept met eigeel”